men(S)tis

Levensbeschouwing democratisch belicht

Auteur

Sylvain De Bleeckere

Beschrijving

Het boek vormt de syntese en de verdieping van het jarenlange onderzoek van de auteur naar de relatie tussen de filosofie van het leven tot de cultuurfenomenen kunst en religie en het antoropologisch fenomeen van de zingeving in het perspectief van de postmoderne, naoorlogse en democratische samenleving. Het bestaat uit drie delen: Praxis van het contemplatievermogen, Het grote vergeten, De Lichtaard. Het boek zondert het fenomeen levensbeschouwing af tegenover dat van het wereldbeeld en de Ideologie. Het boek vertelt het verhaal van de Europese, westerse cultuur vanuit het Atheeense experiment van de democratie met het ontstaan van het theater en de kunst van de tragedie. Het belicht in die optiek ook het toeschouwerschap van de mens.

Technische gegevens

Het betreft een studieboek, academisch onderbouwd en gericht naar een publiek dat tijd wil nemen om lezend en schouwend na te denken vanuit een open geest.
Het boek telt 304 bladzijden en 5 beelden.
De afmetingen van het boek zijn: D: 2,5 cm, B: 15 cm, H: 23,5cm.

Het boek verscheen in 2015 naar aanleidng van het jubeleum van De Dag van de Religieuze Film en het emeritaat van de auteur.

De uitgever is Pelckmans, Kalmthout.
ISBN: 978 90 289 7914 7

Het boek is nog verkrijgbaar via Men(S)tis: Online bestellen.

Onderwerpen: